fbpx
logo
Szukaj
open close

Paprykarz wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c13e8e3-a19b-45f5-87d9-520a3bd987a3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paprykarz wegański

Przygotowanie

  • Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie
  • Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach
  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2-3 min
  • Dodajemy paprykę, zasmażamy 3-4 min
  • Dodajemy starte warzywa, zasmażamy 2-3 min (mieszamy co chwilę )
  • Dodajemy pomidory z puszki
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Wlewamy ½ szklanki zimnej wody z kranu
  • Dusimy 20 min na małym ogniu
  • Dodajemy ryż i dusimy jeszcze z 3-4 min mieszając co jakiś czas 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia paprykarza.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ryż dziki (Zizania) (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda (100 ml)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier (…)

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą (…)

WIĘCEJ >