fbpx
logo
Szukaj
open close

Paprykarz domowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdc0062-7163-4533-a8bb-a403b5432fde
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paprykarz domowy

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy około 10 – 12 minut
  • Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu
  • Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól
  • Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (135 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Ryż basmati (75 g)
  • Przecier pomidorowy (75 g)
  • Cebula (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą (…)

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na (…)

WIĘCEJ >