fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykarz domowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdc0062-7163-4533-a8bb-a403b5432fde

Paprykarz domowy

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy około 10 – 12 minut
  • Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu
  • Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól
  • Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu należy uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz podobne pomysły na przygotowanie paprykarzu – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ½ korzenia selera (85 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego (75 g)
  • 5 łyżek ryżu basmati (75 g)
  • 1 łyżka słodkiej papryki (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Wrzucamy mięso Lekko solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Po ostudzeniu dodajemy starte na tarce jabłko Posypujemy cynamonem i kakao Podajemy

WIĘCEJ >

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >