fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykarz domowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdc0062-7163-4533-a8bb-a403b5432fde
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Paprykarz domowy

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy około 10 – 12 minut
  • Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu
  • Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól
  • Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Ryż basmati (75 g)
  • Przecier pomidorowy (75 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Papryka słodka mielona (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >