fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykarz domowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdc0062-7163-4533-a8bb-a403b5432fde

Paprykarz domowy

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy około 10 – 12 minut
  • Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu
  • Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól
  • Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu należy uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz podobne pomysły na przygotowanie paprykarzu – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ½ korzenia selera (85 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego (75 g)
  • 5 łyżek ryżu basmati (75 g)
  • 1 łyżka słodkiej papryki (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną paprykę,…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Risotto z cukinią i groszkiem

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy pokrojoną w półkrążki cukinię, trochę soli, pieprzu i podsmażamy do miękkości cukinii Dodajemy groszek…

WIĘCEJ >