fbpx
logo
Szukaj
open close

Paprykarz szczeciński z chlebem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20092cc9-0df2-4aab-8813-8cf741107fbe-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paprykarz szczeciński z chlebem

Przygotowanie

  • Makrelę obieramy ze skóry i z ości
  • Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą
  • Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody)
  • Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy tluszcz na dużej patelni
  • Wrzucamy cebulę, czosnek i paprykę
  • Zasmażamy 5 min na średnim przez 3 min
  • Dodajemy przecier/koncentrat, mieszamy i zasmażamy 5 min
  • Co chwilę mieszamy żeby się nie przypaliło
  • Ryż wrzucamy do miski
  • Dodajemy zawartość patelni
  • Dodajemy rybę
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy ostrą paprykę
  • Dodajemy 2 łyżki luźnego smalcu (można lekko podgrzać)
  • Mieszamy, próbujemy i doprawiamy
  • Zjadamy z chlebem

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepisy na chleby, które mogą posłużyć jako dodatek do paprykarza.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Makrela wędzona (125 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Smalec z gęsi (48 g)
  • Przecier pomidorowy (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną (…)

WIĘCEJ >