fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65a68604-53de-4b92-ab44-c5d33fb259b1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie
  • Pozostawiamy je na 30 minut
  • Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody
  • Ugotowane marchewki wyciągamy z wody
  • Owoce odsączamy
  • Łączymy marchewki z suszonymi owocami
  • Migdały drobno siekamy
  • Dodajemy posiekane migdały oraz resztę składników
  • Miksujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pasty, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 marchewki (135 g)
  • 4 suszone daktyle (20 g)
  • 3 figi suszone niesiarkowane (42 g)
  • 1 łyżka masła migdałowego (10 g)
  • 3 migdały (5 g)
  • ¼ łyżeczki imbiru suszonego (1 g)
  • ¼ łyżeczki kardamonu (1 g)
  • ¼ łyżeczki cynamonu w proszku (1 g)
  • ¼ łyżeczki goździków mielony (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 4 kromki chleba gryczanego (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >