Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym
Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym
Przygotowanie
- Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie
- Pozostawiamy je na 30 minut
- Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody
- Ugotowane marchewki wyciągamy z wody
- Owoce odsączamy
- Łączymy marchewki z suszonymi owocami
- Migdały drobno siekamy
- Dodajemy posiekane migdały oraz resztę składników
- Miksujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Marchew (świeża) (135 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
- Figa suszona (40 g)
- Daktyl (20 g)
- Masło migdałowe (10 g)
- Migdał (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kardamon – ziarno (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Goździk mielony (1 g)
- Imbir suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado
Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…
WIĘCEJ >Grillowana kapusta chińska
Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem
WIĘCEJ >Orzeźwiająca sałatka z melonem
Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.
WIĘCEJ >