fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65a68604-53de-4b92-ab44-c5d33fb259b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie
  • Pozostawiamy je na 30 minut
  • Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody
  • Ugotowane marchewki wyciągamy z wody
  • Owoce odsączamy
  • Łączymy marchewki z suszonymi owocami
  • Migdały drobno siekamy
  • Dodajemy posiekane migdały oraz resztę składników
  • Miksujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Figa suszona (40 g)
  • Daktyl (20 g)
  • Masło migdałowe (10 g)
  • Migdał (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Goździk mielony (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >

Grillowana kapusta chińska

Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >