fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65a68604-53de-4b92-ab44-c5d33fb259b1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie
  • Pozostawiamy je na 30 minut
  • Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody
  • Ugotowane marchewki wyciągamy z wody
  • Owoce odsączamy
  • Łączymy marchewki z suszonymi owocami
  • Migdały drobno siekamy
  • Dodajemy posiekane migdały oraz resztę składników
  • Miksujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pasty, które warto wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 marchewki (135 g)
  • 4 suszone daktyle (20 g)
  • 3 figi suszone niesiarkowane (42 g)
  • 1 łyżka masła migdałowego (10 g)
  • 3 migdały (5 g)
  • ¼ łyżeczki imbiru suszonego (1 g)
  • ¼ łyżeczki kardamonu (1 g)
  • ¼ łyżeczki cynamonu w proszku (1 g)
  • ¼ łyżeczki goździków mielony (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 4 kromki chleba gryczanego (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >