fbpx
Szukaj
open close

Paszteciki z wieprzowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0e1b153-7e44-432a-bf5c-fec97b1ecefa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paszteciki z wieprzowiną

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu wyparowania wody)
  • Następnie smażymy cebulę jeszcze przez ok. 2-3 minuty
  • Wrzucamy mięso, mieszamy i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Na patelnię z mięsem dodajemy orzechy i sok z cytryny, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy na patelnię i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia
  • Z ciasta wycinamy kółka o średnicy ok. 12 cm
  • Jajo wybijamy na talerz, dolewamy wodę i lekko roztrzepujemy
  • Na środek każdego kółka kładziemy łyżkę nadzienia, brzegi smarujemy jajem, zawijamy ciasto w kształt księżyca i ściskamy brzegi, aby się skleiły
  • Paszteciki pieczemy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż nabiorą powietrza i się zezłocą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pasztecików.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 18
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina mięso mielone (400 g)
  • Ciasto francuskie (400 g)
  • Woda (265 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Orzechy piniowe (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Patelnia - mała, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Paszteciki z wołowiną

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i (…)

WIĘCEJ >

Paszteciki z indykiem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Zieleninę siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >