fbpx
logo
Szukaj
open close

Paszteciki z indykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad520fdb-7bba-461c-91a7-373607bf3ae5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paszteciki z indykiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Zieleninę siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę oraz zieleninę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 5 minut
  • Następnie oprószamy całość mąką i mieszamy
  • Dolewamy mleko, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy do momentu, aż farsz zacznie gęstnieć, a następnie odstawiamy patelnię do ostygnięcia
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Farsz przenosimy do kokilek
  • Z ciasta wykrawamy kawałki o wielkości kokilek, kładziemy na wierzchu kokilek i przyklejamy do jej brzegów
  • Kokilki wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Ciasto francuskie (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…

WIĘCEJ >