fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paszteciki z indykiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-13
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Paszteciki z indykiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Zieleninę siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę oraz zieleninę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 5 minut
  • Następnie oprószamy całość mąką i mieszamy
  • Dolewamy mleko, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy do momentu, aż farsz zacznie gęstnieć, a następnie odstawiamy patelnię do ostygnięcia
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Farsz przenosimy do kokilek
  • Z ciasta wykrawamy kawałki o wielkości kokilek, kładziemy na wierzchu kokilek i przyklejamy do jej brzegów
  • Kokilki wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Mleko krowie (400 g)
  • Ciasto francuskie (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mąka pszenna (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z borówkami

Płatki owsiane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na boczku

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz Następnie wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Jaja z…

WIĘCEJ >