fbpx
logo
Szukaj
open close

Paszteciki z indykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad520fdb-7bba-461c-91a7-373607bf3ae5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Paszteciki z indykiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Zieleninę siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę oraz zieleninę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 5 minut
  • Następnie oprószamy całość mąką i mieszamy
  • Dolewamy mleko, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy do momentu, aż farsz zacznie gęstnieć, a następnie odstawiamy patelnię do ostygnięcia
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Farsz przenosimy do kokilek
  • Z ciasta wykrawamy kawałki o wielkości kokilek, kładziemy na wierzchu kokilek i przyklejamy do jej brzegów
  • Kokilki wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Ciasto francuskie (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony kurczak z czosnkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C W formie do pieczenia układamy mięso, dodajemy czosnek (wraz z łupinami) i całość skrapiamy płynnym tłuszczem (najlepiej jest go wcześniej rozpuścić w garnku) Mięso polewamy bulionem, posypujemy przyprawami…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >