fbpx
logo
Szukaj
open close

Paszteciki z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc45572d-5fbe-42c4-8ed0-5da96bf5016d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Paszteciki z wołowiną

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kawałki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut
  • Następnie oprószamy mięso mąką i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do rondla dodajemy zieleninę i groszek, dokładnie mieszamy i ściągamy rondel z kuchenki
  • Piekarnik rozgrzewamy od temp. 180 st. C
  • Nadzienie nakładamy do kokilek (lub naczynia żaroodpornego)
  • Z ciasta wycinamy kółka i przykrywamy nimi kokilki, dobrze przyklejając brzegi
  • Następnie robimy w cieście kilka nacięć i wkładamy kokilki do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pasztecików.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Ciasto francuskie (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Groszek zielony (50 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z pesto i fasoli

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Pomidora sparzamy,…

WIĘCEJ >

Polędwiczki wieprzowe w zalewie

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy dżem, dolewamy wino i całość dokładnie mieszamy Do miski z marynatą wkładamy mięso i mieszamy, tak aby było nią równomiernie pokryte Następnie przykrywamy miskę folią i…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Dorsz z sosem kokosowo – figowym

Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć  Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy  Na środku każdego arkusza papieru położyć rybę Dodajemy połowę czosnku Skrapiamy sokiem z ¼ cytryny Dodajemy…

WIĘCEJ >