fbpx
logo
Szukaj
open close

Paszteciki z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc45572d-5fbe-42c4-8ed0-5da96bf5016d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paszteciki z wołowiną

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kawałki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut
  • Następnie oprószamy mięso mąką i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do rondla dodajemy zieleninę i groszek, dokładnie mieszamy i ściągamy rondel z kuchenki
  • Piekarnik rozgrzewamy od temp. 180 st. C
  • Nadzienie nakładamy do kokilek (lub naczynia żaroodpornego)
  • Z ciasta wycinamy kółka i przykrywamy nimi kokilki, dobrze przyklejając brzegi
  • Następnie robimy w cieście kilka nacięć i wkładamy kokilki do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pasztecików.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Ciasto francuskie (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Groszek zielony (50 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Paszteciki z indykiem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Zieleninę siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >