fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paszteciki z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-245
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Paszteciki z wołowiną

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kawałki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut
  • Następnie oprószamy mięso mąką i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do rondla dodajemy zieleninę i groszek, dokładnie mieszamy i ściągamy rondel z kuchenki
  • Piekarnik rozgrzewamy od temp. 180 st. C
  • Nadzienie nakładamy do kokilek (lub naczynia żaroodpornego)
  • Z ciasta wycinamy kółka i przykrywamy nimi kokilki, dobrze przyklejając brzegi
  • Następnie robimy w cieście kilka nacięć i wkładamy kokilki do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pasztecików.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Ciasto francuskie (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Groszek zielony (50 g)
  • Mąka pszenna (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż i pieczone warzywa

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ze szparagów odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na pół Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w piórka Wszystkie warzywa układamy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z wołowiny i pieczarek

Pieczarki kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki z cebulą i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś…

WIĘCEJ >

Grzanki z pasztetem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut Ogórka kroimy w plastry Po tym czasie przenosimy grzanki na…

WIĘCEJ >

Pierś indyka, zapiekane ziemniaki, awokado

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i układamy na papier Następnie ziemniaki polewamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >