logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-13

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-13

Przygotowanie

  • Dorsza dzielimy na pół
  • Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy łyżkę tłuszczu
  • Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnuszku rozgrzewamy tłuszcz
  • Podsmażamy cebule z czosnkiem przez 2 – 3 min
  • Dodajemy szpinak
  • Lekko solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową 
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Dodajemy ugotowanego ziemniaka
  • Gotujemy 5 min na małym ogniu
  • Miksujemy blenderem
  • Rybę kładziemy na głęboki talerz i polewamy sosem 

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 360 g dorsza
  • 100 g rozmrożonego szpinaku (w liściach)
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g ugotowanego ziemniaka
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • sól, pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego 

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Udo kaczki konfitowane z kaszą i sałatką

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (…)

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez (…)

WIĘCEJ >

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl