fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz z batatami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7c8bd243-ddf1-45b4-a79a-11046532649f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczony dorsz z batatami

Przygotowanie

  • Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz
  • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min
  • Bataty obieramy, kroimy na cząstki
  • Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy
  • Gotujemy 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczonego dorsza.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Batat (230 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kluski śląskie z okrasą

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…

WIĘCEJ >

Woda kokosowa i miąższ – młody kokos

Możesz kupić młodego kokosa, wypij wodę i zjedz miąższ Możesz kupić wodę kokosową w butelce, zwróć uwagę na etykietę

WIĘCEJ >

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >