logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz z batatami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-16

Pieczony dorsz z batatami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-16

Przygotowanie

  • Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz
  • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min
  • Bataty obieramy, kroimy na cząstki
  • Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy
  • Gotujemy 20 min

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g filetu z dorsza
  • 1 batat
  • 1 łyżka masła klarowanego lub smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez (…)

WIĘCEJ >

Brukselki pieczone w boczku w sosie musztardowym

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Plastry boczku kroimy na pół i owijamy nim każdą (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl