logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz z batatami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-16

Pieczony dorsz z batatami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-16

Przygotowanie

  • Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz
  • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min
  • Bataty obieramy, kroimy na cząstki
  • Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy
  • Gotujemy 20 min

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g filetu z dorsza
  • 1 batat
  • 1 łyżka masła klarowanego lub smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na (…)

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kaczki z szparagami

Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę (…)

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl