fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony dorsz z batatami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7c8bd243-ddf1-45b4-a79a-11046532649f

Pieczony dorsz z batatami

Przygotowanie

  • Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz
  • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min
  • Bataty obieramy, kroimy na cząstki
  • Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy
  • Gotujemy 20 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.

Pamiętajmy, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje pieczonego dorsza z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 filety z dorsza (200 g)
  • 1 batat (230 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy warzywa Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tymianek Zasmażamy 2…

WIĘCEJ >

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony. Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło. W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy. Mięso kładziemy na talerz…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >