fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka w pomidorach z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb7fcf1c-ceca-4b79-bfca-172c8cfa4b12
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kurczaka w pomidorach z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i pokrój w grube talarki.
  • Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek wyciśnij.
  • Podsmaż w garnku mięso, dodaj cebulę i czosnek.
  • Dodaj pomidory, cukinię i przyprawy.
  • Duś do miękkości cukinii pod przykryciem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Cukinia zielona (600 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Krem z grochu żółtego

Groch płuczemy i zalewamy w garnku zimną wodą. Najlepiej jest go tak zostawić na min. 1-2 godziny do namoczenia. Następnie do tej samej wody z grochem dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki warzywa oraz liść laurowy…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >