fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z kurczaka lub indyka po włosku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced17994f-1a88-49b0-96c0-5685b487f0af
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z kurczaka lub indyka po włosku

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy w paski szerokości 1-1,5 cm. 
  • Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • W garnku podsmażamy mięso, dodajemy cebulę i czosnek.
  • Dodajemy pomidory, pokrojone na pół lub całe oliwki i przyprawy.
  • Dusimy do uzyskania gęstej, ale płynnej konsystencji (jak gulasz).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Kurczak pierś (200 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pomidor suszony (40 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Oliwki czarne (25 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez około 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem Zagotowujemy Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem Gotujemy około 15 minut,…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >