fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-3-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Przygotowanie

  • Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry
  • Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę
  • Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta
  • Pistacje obieramy i połowę dodajemy do zmielonej masy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Filet z kurczaka lekko solimy i pieprzymy
  • Kładziemy płaską stroną na desce
  • Ostrym, cienkim nożem wchodzimy od grubszej strony i robimy dziurkę
  • Wyjmujemy nóż i kciukiem poszerzamy otwór
  • Wciskamy farsz
  • Tak przygotowane mięso kładziemy do naczynia żaroodpornego
  • Obok układamy seler i gruszki
  • Dodajemy tłuszcz i wlewamy szklankę wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Pieczemy 20 min w temp. 180 st. C
  • Wyjmujemy naczynie z pieca
  • Mięso przekładamy na talerz
  • Zawartość naczynia przekładamy do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy obrane pistacje i blendujemy na gładki sos

Uwagi

Oznacz ten przepis serduszkiem – w ten sposób dodasz go do swojej listy ulubionych potraw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Woda (200 ml)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Grillowana kapusta chińska

Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >

Shake jaglany z owocami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >