fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-3-4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Przygotowanie

  • Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry
  • Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę
  • Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta
  • Pistacje obieramy i połowę dodajemy do zmielonej masy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Filet z kurczaka lekko solimy i pieprzymy
  • Kładziemy płaską stroną na desce
  • Ostrym, cienkim nożem wchodzimy od grubszej strony i robimy dziurkę
  • Wyjmujemy nóż i kciukiem poszerzamy otwór
  • Wciskamy farsz
  • Tak przygotowane mięso kładziemy do naczynia żaroodpornego
  • Obok układamy seler i gruszki
  • Dodajemy tłuszcz i wlewamy szklankę wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Pieczemy 20 min w temp. 180 st. C
  • Wyjmujemy naczynie z pieca
  • Mięso przekładamy na talerz
  • Zawartość naczynia przekładamy do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy obrane pistacje i blendujemy na gładki sos

Uwagi

Oznacz ten przepis serduszkiem – w ten sposób dodasz go do swojej listy ulubionych potraw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Woda (200 ml)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Pistacja bez łupin (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka z płynem Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła Wkładamy słoik do szafki,…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę. Chorizo kroimy w plasterki. Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni. W miseczce mieszamy…

WIĘCEJ >

Purée z dyni

Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby można było łatwo wbić w nią nóż lub widelec Po ostudzeniu wybrać miąższ Jeżeli miąższ…

WIĘCEJ >