fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-3-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Przygotowanie

  • Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry
  • Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę
  • Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta
  • Pistacje obieramy i połowę dodajemy do zmielonej masy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Filet z kurczaka lekko solimy i pieprzymy
  • Kładziemy płaską stroną na desce
  • Ostrym, cienkim nożem wchodzimy od grubszej strony i robimy dziurkę
  • Wyjmujemy nóż i kciukiem poszerzamy otwór
  • Wciskamy farsz
  • Tak przygotowane mięso kładziemy do naczynia żaroodpornego
  • Obok układamy seler i gruszki
  • Dodajemy tłuszcz i wlewamy szklankę wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Pieczemy 20 min w temp. 180 st. C
  • Wyjmujemy naczynie z pieca
  • Mięso przekładamy na talerz
  • Zawartość naczynia przekładamy do naczynia w którym będziemy miksować
  • Dodajemy obrane pistacje i blendujemy na gładki sos

Uwagi

Oznacz ten przepis serduszkiem – w ten sposób dodasz go do swojej listy ulubionych potraw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Woda (200 ml)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Pistacja bez łupin (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Komosanka z nasionami

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy komosę, przyprawy oraz siemię lniane i gotujemy przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając Jaja wybijamy do blendera i…

WIĘCEJ >

Kurczak w białym chilli na rosole

Ustawić piekarnik na 170 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Posiekać cebulę i selera, a paprykę pokroić na plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na średnim ogniu do…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, a następnie blendujemy z ugotowanym czosnkiem na…

WIĘCEJ >