fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96057247-0943-46f6-9c6c-987c44322afd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Przygotowanie

  • Oiersi z kurczaka kładziemy na desce
  • Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie
  • Palcami poszerzamy otwór
  • Wpychamy w otwór ser
  • Mięso z góry solimy i pieprzymy
  • Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym
  • Dodajemy łyżkę masła
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 min 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka nafaszerowanej smacznymi dodatkami. Możesz także zamienić mięso z kurczaka na indycze – wówczas przepis pozostanie taki sam.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • 1 plaster sera gorgonzola lub lazur (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Grzanki z bakłażana

Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mąkę kokosową, ocet i szczyptę soli. Odstawiamy na 5 minut. Bakłażana kroimy w cienkie plastry (maksymalnie jednocentymetrowe, ale też nie za cienkie). Na patelni rozgrzewamy oliwę. Każdy z plastrów moczymy…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >