fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96057247-0943-46f6-9c6c-987c44322afd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Przygotowanie

  • Oiersi z kurczaka kładziemy na desce
  • Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie
  • Palcami poszerzamy otwór
  • Wpychamy w otwór ser
  • Mięso z góry solimy i pieprzymy
  • Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym
  • Dodajemy łyżkę masła
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 min 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania faszerowanej piersi.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Ser gorgonzola (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >