fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96057247-0943-46f6-9c6c-987c44322afd-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Przygotowanie

  • Oiersi z kurczaka kładziemy na desce
  • Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie
  • Palcami poszerzamy otwór
  • Wpychamy w otwór ser
  • Mięso z góry solimy i pieprzymy
  • Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym
  • Dodajemy łyżkę masła
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 min 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania faszerowanej piersi.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Ser Gorgonzola (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego (…)

WIĘCEJ >

Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w garnku/rondelku 2 łyżki tłuszczu Podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 (…)

WIĘCEJ >