fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96057247-0943-46f6-9c6c-987c44322afd-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Przygotowanie

  • Oiersi z kurczaka kładziemy na desce
  • Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie
  • Palcami poszerzamy otwór
  • Wpychamy w otwór ser
  • Mięso z góry solimy i pieprzymy
  • Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym
  • Dodajemy łyżkę masła
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 min 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka nafaszerowanej smacznymi dodatkami. Możesz także zamienić mięso z kurczaka na indycze – wówczas przepis pozostanie taki sam.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • 1 plaster sera gorgonzola lub lazur (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Bierzemy dużą patelnię grillową (lub zwykłą jak ktoś nie…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >

Sum wędzony

Kładziemy suma grzbietem na desce Rozdzielamy dwiema rękami wzdłuż na 2połówki Oddzielamy mięso od kości i skóry 

WIĘCEJ >