fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki z cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d28a281-be36-4f78-ab80-576ad4702217

Placuszki z cukinii

Przygotowanie

  • Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min.
  • Po tym czasie należy odlać sok.
  • Natkę i cebulę drobno siekamy.
  • Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki z obu stron.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej na ten temat przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy tego typu – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 cukinie (600 g)
  • 6 łyżek mąki kokosowej lub kasztanowej (72 g)
  • 3-4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >

Ananas

Ananasa obrać i pokroić w kostkę

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >