fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki z cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d28a281-be36-4f78-ab80-576ad4702217
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Placuszki z cukinii

Przygotowanie

  • Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min.
  • Po tym czasie należy odlać sok.
  • Natkę i cebulę drobno siekamy.
  • Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki z obu stron.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (600 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Mąka kokosowa (70 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (9 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy. Cebulę i jabłko kroimy w małą…

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Wrzucamy mięso Lekko solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >