Placki z cukinii
Placki z cukinii
Przygotowanie
- Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski
- Dodać jajko, trochę soli i pieprzu
- Rozmieszać rózgą
- Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać
- Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać
- Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami tłuszczu
- Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy małe placuszki po 3 min z każdej strony
- Jeśli placki wchłoną nam tłuszcz to dokładamy jeszcze trochę
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przyrządzenia placków warzywnych.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Mąka gryczana (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach
Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…
WIĘCEJ >Woda kokosowa i miąższ – młody kokos
Możesz kupić młodego kokosa, wypij wodę i zjedz miąższ Możesz kupić wodę kokosową w butelce, zwróć uwagę na etykietę
WIĘCEJ >Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym
Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy. Sałatę drzemy w palcach. Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie….
WIĘCEJ >Pasta z buraków
Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami. Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.
WIĘCEJ >