Placki z batatów
Placki z batatów
Przygotowanie
- Batata obieramy
- Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach
- Dodajemy jajko i szczyptę soli
- Mieszamy
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz
- Smażymy po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu
Autor
Lista składników
- Batat (230 g)
- Jajo kurze rozm. M (51 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krem ziemniaczany z boczkiem
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…
WIĘCEJ >Owsianka paleo z nasionami
W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…
WIĘCEJ >Stek z tuńczyka
Mięso wyjmujemy z lodówki, nacieramy pieprzem i odstawiamy na 10-15 minut by nie było zbyt schłodzone. Mocno rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową), dzięki smażeniu na tak przygotowanej patelni wszystkie soki zostaną w mięsie. Na rozgrzanej patelni…
WIĘCEJ >Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…
WIĘCEJ >