logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placki z batatów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz12-4-5

Placki z batatów

Przygotowanie

  • Batata obieramy
  • Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach
  • Dodajemy jajko i szczyptę soli
  • Mieszamy
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz
  • Smażymy po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 batat
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki (…)

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl