fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdff07bff-8ebd-4b9a-95f4-aa70bb77268f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

Przygotowanie

  • Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski
  • Dodać jajko
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Rozmieszać rózgą
  • Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać
  • Rozgrzać na patelni tłuszcz
  • Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy na rozgrzany tłuszcz po jednej łyżce – jeden placek
  • Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony
  • Mix sałat układamy na talerzu
  • Pomidorki kroimy na połówki i dodajemy do sałaty
  • Dodajemy ogórka
  • Polewamy sosem
  • Obok sałaty układamy placki 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia placków z batatów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Batat (230 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sos vinaigrette kolendrowy (40 ml)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Rukola (20 g)
  • Ogórek długi (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >