fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pomidorowa wołowina z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24f7f235-77d7-4dd7-b336-51d41c44ee0e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pomidorowa wołowina z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa
  • Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
  • Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i dusimy ok. 10 minut,
  • W tym czasie cukinię kroimy na makaron.
  • Wrzucamy warzywa do mięsa i dusumy przez kolejne 10 minut, aby woda odparowała a sos się zredukował.
  • Podajemy posypane płatkami drożdżowymi.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Passata pomidorowa (300 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Woda (100 ml)
  • Płatki drożdżowe (10 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Chili (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Obieraczka julienne, Patelnia, Praska do czosnku, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >