fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pomidorowa wołowina z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24f7f235-77d7-4dd7-b336-51d41c44ee0e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pomidorowa wołowina z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa
  • Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
  • Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i dusimy ok. 10 minut,
  • W tym czasie cukinię kroimy na makaron.
  • Wrzucamy warzywa do mięsa i dusumy przez kolejne 10 minut, aby woda odparowała a sos się zredukował.
  • Podajemy posypane płatkami drożdżowymi.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Passata pomidorowa (300 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Woda (100 ml)
  • Płatki drożdżowe (10 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Chili (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Obieraczka julienne, Patelnia, Praska do czosnku, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę

WIĘCEJ >

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

WIĘCEJ >