fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina duszona w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a5517ea-506b-485c-9dad-ce295d821b30
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina duszona w warzywach

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon).
  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę.
  • Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni.
  • Następnie dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i zalewamy bulionem.
  • Zmniejszamy ogień i na tym wolnym ogniu dusimy pod przykryciem przez około 2-3 godziny (lub do miękkości).
  • Na koniec dodajemy przyprawy. Następnie dusimy bez przykrycia, żeby sos się trochę zredukował.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny z różnymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina karkówka (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Wołowina łata (250 g)
  • Dynia piżmowa (200 g)
  • Seler naciowy (140 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Kurkuma w proszku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Wegetariańskie curry

Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła Dodajemy warzywa Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >