fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina duszona w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a5517ea-506b-485c-9dad-ce295d821b30
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina duszona w warzywach

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon).
  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę.
  • Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni.
  • Następnie dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i zalewamy bulionem.
  • Zmniejszamy ogień i na tym wolnym ogniu dusimy pod przykryciem przez około 2-3 godziny (lub do miękkości).
  • Na koniec dodajemy przyprawy. Następnie dusimy bez przykrycia, żeby sos się trochę zredukował.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny z różnymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina karkówka (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Wołowina łata (250 g)
  • Dynia piżmowa (200 g)
  • Seler nać (140 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Cukinię pokroić na makaronowe paski za pomocą obieraczki julienne (Warzywo położyć na desce i jedną ręką przytrzymał jego koniec, a obieraczkę przesuwać wzdłuż całej cukinii). Po takim krojeniu zostanie resztka cukinii, której nie da się…

WIĘCEJ >

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry. Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem,…

WIĘCEJ >