fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina duszona w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a5517ea-506b-485c-9dad-ce295d821b30
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina duszona w warzywach

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon).
  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę.
  • Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni.
  • Następnie dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i zalewamy bulionem.
  • Zmniejszamy ogień i na tym wolnym ogniu dusimy pod przykryciem przez około 2-3 godziny (lub do miękkości).
  • Na koniec dodajemy przyprawy. Następnie dusimy bez przykrycia, żeby sos się trochę zredukował.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw. Więcej na ten temat przeczytasz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje podania wołowiny z różnymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 7
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (10 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 0,5 kg karkówki wołowej
  • 250 g łaty wołowej
  • ¼ dyni piżmowej (200 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • ½ korzenia selera (ok. 45 g)
  • 3 łodygi selera naciowego (135 g)
  • ½ litra domowego bulionu
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >