fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Duszone mięso z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b0a055d-6794-4299-abeb-1a493d42613e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Duszone mięso z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin
  • Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa
  • Kiedy wszystko jest dostatecznie miękkie podajemy na stół
  • Wywar przecedzamy i podajemy w kubku do potrawy lub przechowany w lodówce spożywamy jako napój

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy dodawać pieprzu do potraw. Więcej na ten temat możesz przeczytać w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Można użyć innego mięsa ekologicznego (noga lub łopatka jagnięca, kawałek wieprzowiny lub wołowiny, bażant, 2-4 gołębie, 2 przepiórki, kawałek jelenia, kurczaka, nogi indyczej).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 600 g piersi z indyka
  • 2 różyczki kalafiora (100 g)
  • ¼ brokuła (125 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • ½ rzepy (85 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 liść laurowy (1 g)
  • 5 igieł rozmarynu (ok. 3 g)
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >