Duszone mięso z warzywami
Duszone mięso z warzywami
Przygotowanie
- Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin
- Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa
- Kiedy wszystko jest dostatecznie miękkie podajemy na stół
- Wywar przecedzamy i podajemy w kubku do potrawy lub przechowany w lodówce spożywamy jako napój
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (600 g)
- Woda (500 ml)
- Brokuł (świeży) (140 g)
- Marchew (świeża) (135 g)
- Kalafior (świeży) (120 g)
- Rzepa (mini) (100 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Rozmaryn (świeży) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Słoneczna sałatka sardynkowa
Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchew, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, posiekane oliwki, sardynki w całości. Na talerz wykładamy sałatę,…
WIĘCEJ >Kotleciki z babką jajowatą
Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe
WIĘCEJ >Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską
Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…
WIĘCEJ >Pieczony karp zaprawiany w warzywach
Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…
WIĘCEJ >