fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Duszone mięso z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b0a055d-6794-4299-abeb-1a493d42613e

Duszone mięso z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin
  • Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa
  • Kiedy wszystko jest dostatecznie miękkie podajemy na stół
  • Wywar przecedzamy i podajemy w kubku do potrawy lub przechowany w lodówce spożywamy jako napój

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy dodawać pieprzu do potraw. Więcej na ten temat możesz przeczytać w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Można użyć innego mięsa ekologicznego (noga lub łopatka jagnięca, kawałek wieprzowiny lub wołowiny, bażant, 2-4 gołębie, 2 przepiórki, kawałek jelenia, kurczaka, nogi indyczej).

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 600 g piersi z indyka
  • 2 różyczki kalafiora (100 g)
  • ¼ brokuła (125 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • ½ rzepy (85 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 liść laurowy (1 g)
  • 5 igieł rozmarynu (ok. 3 g)
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…

WIĘCEJ >