fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z marchewką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8543a033-9218-48ab-a2c1-d88e76cb4202

Gulasz z marchewką

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w drobną kostkę.
  • Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy marchewkę i kilka łyżek wody.
  • Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pilnujemy, by się nie przypalało, w razie potrzeby dodajemy wodę.
  • Dusimy do momentu, aż warzywa zmiękną. 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 marchewki (240 g)
  • 250-300 g mielonego mięsa wołowego
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Rondel
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >