fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z marchewką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8543a033-9218-48ab-a2c1-d88e76cb4202
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z marchewką

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w drobną kostkę.
  • Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy marchewkę i kilka łyżek wody.
  • Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pilnujemy, by się nie przypalało, w razie potrzeby dodajemy wodę.
  • Dusimy do momentu, aż warzywa zmiękną. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (300 g)
  • Marchew (świeża) (260 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Woda (25 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Shakshouka

Papryki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka, a pomidory w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i papryki, dodajemy też słodką i ostrą paprykę w proszku. Po kilku minutach smażenia dodajemy pomidory oraz…

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii

WIĘCEJ >

Ciasto pomarańczowe z czekoladą

Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min obieramy…

WIĘCEJ >