fbpx
logo
Szukaj
open close

Mięso mielone – przepis podstawowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2fcd650-8485-49c0-94d0-987f284d8082
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mięso mielone – przepis podstawowy

Przygotowanie

  • Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli.
  • Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy.
  • Doprawiamy solą.
  • Smażymy mięso przez ok 7-10 minut, często mieszając, aż nie będzie różowe.
  • Jeśli nie używamy organicznego mięsa, pochodzącego od zwierząt karmionych trawą, odsączamy nadmiar tłuszczu. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (900 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę Winogrona kroimy na połówki W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >