fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Schab kroimy w paseczki
  • Kapustę kroimy w poprzek w paseczki
  • Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół)
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy mięso
  • Zasmażamy minutę
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Mieszamy
  • Dodajemy pieczarki i marchewkę
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody z kranu
  • Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu 40 min
  • Sprawdzamy czy mięso jest miękkie, jeśli nie, to jeszcze z 10 min gotujemy
  • Dodajemy kapustę pekińską i gotujemy 10 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Sprawdź w podpiętych, powiązanych przepisach propozycje przyrządzenia schabu w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (200 g)
  • Kapusta pekińska (175 g)
  • Pieczarka (świeża) (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…

WIĘCEJ >

Paleo schabowy w panierce bez jajka

Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…

WIĘCEJ >