fbpx
logo
Szukaj
open close

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Schab kroimy w paseczki
  • Kapustę kroimy w poprzek w paseczki
  • Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół)
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy mięso
  • Zasmażamy minutę
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Mieszamy
  • Dodajemy pieczarki i marchewkę
  • Dodajemy koncentrat pomidorowy
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody z kranu
  • Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu 40 min
  • Sprawdzamy czy mięso jest miękkie, jeśli nie, to jeszcze z 10 min gotujemy
  • Dodajemy kapustę pekińską i gotujemy 10 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Sprawdź w podpiętych, powiązanych przepisach propozycje przyrządzenia schabu w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (200 g)
  • Kapusta pekińska (175 g)
  • Pieczarka (świeża) (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Pasztet z dziczyzny z grzybami

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Placuszki z cukinii

Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…

WIĘCEJ >

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >