fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc9571858-bbef-4e6d-8661-80d029ec6055-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Przygotowanie

  • Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony)
  • Posolić, popieprzyć
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony
  • Zdejmujemy mięso z patelni
  • Marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Cukinię i rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Pokrojone warzywa + cykorię wrzucamy na patelnię na której smażyliśmy mięso
  • Smażymy z każdej strony po 3 min
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Dodajemy szałwię i usmażone schabowe
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu przez 8 min

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodajemy pieprzu czarnego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (160 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Szałwia (świeża) (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy…

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Czekoladowa komosanka

Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko…

WIĘCEJ >

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.  Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.

WIĘCEJ >