fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc9571858-bbef-4e6d-8661-80d029ec6055-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Przygotowanie

  • Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony)
  • Posolić, popieprzyć
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony
  • Zdejmujemy mięso z patelni
  • Marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Cukinię i rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Pokrojone warzywa + cykorię wrzucamy na patelnię na której smażyliśmy mięso
  • Smażymy z każdej strony po 3 min
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Dodajemy szałwię i usmażone schabowe
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu przez 8 min

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodajemy pieprzu czarnego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (160 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Szałwia (świeża) (8 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Awokado nadziewane sałatką z kraba

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Do wrzącej wody wkładamy kraba, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut Ugotowanego kraba przenosimy na sito i przelewamy zimną wodą Następnie łapiemy kraba obiema…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy. Cebulę i jabłko kroimy w małą…

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >