fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc9571858-bbef-4e6d-8661-80d029ec6055-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Przygotowanie

  • Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony)
  • Posolić, popieprzyć
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony
  • Zdejmujemy mięso z patelni
  • Marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Cukinię i rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Pokrojone warzywa + cykorię wrzucamy na patelnię na której smażyliśmy mięso
  • Smażymy z każdej strony po 3 min
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Dodajemy szałwię i usmażone schabowe
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu przez 8 min

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 plastry schabu wieprzowego (160 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)
  • 1 gałązka szałwii (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee, smalcu gęsiego, oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Siekany stek z sarny z sosem figowym

Mięso mielimy w maszynce (ewentualnie siekamy) Wyrabiamy ręką na jednolitą masę Formujemy kulkę, z której formujemy okrągłego steka Kładziemy go na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu (bez tłuszczu) Po chwili dodajemy tłuszcz na patelnię Smażymy…

WIĘCEJ >

Ciasteczka dyniowe

Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…

WIĘCEJ >