fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50da5b55-8da1-4611-abf6-9cfeed7d2418-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Przygotowanie

  • Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony)
  • Posolić, popieprzyć
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony
  • W tym czasie obieramy cebulę i czarną rzepę
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Rzepę kroimy w plastry i grillujemy z każdej strony po 3 min
  • Solimy i pieprzymy
  • Cebulę kroimy w krążki i dodajemy do schabu
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Dusimy 5 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy spożywać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie równie smacznych potraw z wykorzystaniem schabu – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rzepa czarna (170 g)
  • Wieprzowina schab (160 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziołowy omlet z kurkami

Kurki umyć i obsmażyć na 2 łyżkach masła klarowanego. W miseczce lekko ubić widelcem jajka z dodatkiem szczypioru i pietruszki oraz szczypty soli i pieprzu. Na małej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Wlać masę jajeczną. Widelcem…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >