fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50da5b55-8da1-4611-abf6-9cfeed7d2418-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Przygotowanie

  • Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony)
  • Posolić, popieprzyć
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony
  • W tym czasie obieramy cebulę i czarną rzepę
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Rzepę kroimy w plastry i grillujemy z każdej strony po 3 min
  • Solimy i pieprzymy
  • Cebulę kroimy w krążki i dodajemy do schabu
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Dusimy 5 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy spożywać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie równie smacznych potraw z wykorzystaniem schabu – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 plastry schabu (160 g)
  • 1 czarna rzepa (170 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee, smalcu gęsiego lub oleju kokosowego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Pieczony udziec jagnięcy z miętową salsą

Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę do mięsa. W moździerzu rozcieramy drobno posiekane dwa ząbki czosnku, posiekane igły z jednej gałązki rozmarynu i sól. W przypadku braku moździerza, można w zwykłej misce…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Sałatka z prosciutto

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…

WIĘCEJ >