fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzony schab z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb695a8d6-407f-4655-bd14-d82076e85da4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wolnowarzony schab z warzywami

Przygotowanie

  • Marchew kroimy w plastry, a paprykę w kostkę. 
  • Na dno wolnowaru wlewamy odrobinę wody, układamy kawałki mięsa, a na wierzch pokrojone warzywa, olej i przyprawy.
  • Wolnowarzymy w trybie Low (1) przez około 4 h lub dłużej. Podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przygotowania schabu, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 plastry schabu (ok. 300 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 10 pomidorków koktajlowych (200 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • 1 szczypta estragonu (1 g)
  • 1 szczypta oregano (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >