fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzony schab z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb695a8d6-407f-4655-bd14-d82076e85da4

Wolnowarzony schab z warzywami

Przygotowanie

  • Marchew kroimy w plastry, a paprykę w kostkę. 
  • Na dno wolnowaru wlewamy odrobinę wody, układamy kawałki mięsa, a na wierzch pokrojone warzywa, olej i przyprawy.
  • Wolnowarzymy w trybie Low (1) przez około 4 h lub dłużej. Podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przygotowania schabu, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 plastry schabu (ok. 300 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 10 pomidorków koktajlowych (200 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • 1 szczypta estragonu (1 g)
  • 1 szczypta oregano (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >