Wolnowarzony schab z warzywami
Wolnowarzony schab z warzywami
Przygotowanie
- Marchew kroimy w plastry, a paprykę w kostkę.
- Na dno wolnowaru wlewamy odrobinę wody, układamy kawałki mięsa, a na wierzch pokrojone warzywa, olej i przyprawy.
- Wolnowarzymy w trybie Low (1) przez około 4 h lub dłużej. Podajemy.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.
Uwagi
Zainspiruj się naszymi propozycjami przygotowania schabu, które znajdują się w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 2 plastry schabu (ok. 300 g)
- 2 marchewki (120 g)
- 10 pomidorków koktajlowych (200 g)
- 1 papryka czerwona (230 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- 1 szczypta cząbru (1 g)
- 1 szczypta estragonu (1 g)
- 1 szczypta oregano (1 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Paprykarz wegański
Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…
WIĘCEJ >Gulasz z dyni
Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…
WIĘCEJ >Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami
Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…
WIĘCEJ >Wietnamskie bun
Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…
WIĘCEJ >