fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-2-3

Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem

Przygotowanie

  • Sałatę i rukolę położyć na talerzu
  • Pomidorki przekroić na ćwiartki
  • Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki
  • Pomidory i paprykę położyć na sałacie
  • Posypać cebulą
  • Polać sosem
  • Obok sałaty położyć pokrojony cienko suszony schab

Rady dietetyka

Suszony schab możesz wymienić na inny rodzaj mięsa.

Pamiętaj, że każdą potrawę należy dopasować do aktualnie stosowanej diety – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasze pomysły na przyrządzenie smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 3 liście cykorii (ok. 60 g)
  • 2 pomidorki koktajlowe (40 g)
  • papryki czerwonej (ok. 60 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette kolendrowego (30 ml)
  • 50 g suszonego schabu
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Alergeny

Histamina 3
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab z gotowaną marchewką

Marchewkę kroimy w słupki, przekładamy do garnka i gotujemy Mięso rozbijamy tłuczkiem do mięsa i dusimy na patelni z odrobiną wody i masłem Doprawiamy solą i pieprzem Po około 15 minutach jest gotowy Duszony schab…

WIĘCEJ >

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy około pół minuty. Następnie w malakserze miksujemy cebulę i dodajemy do czosnku. Smażymy, aż…

WIĘCEJ >

Nieziemsko dobra lasagne

Dynię piżmową (lub batata) obieramy i kroimy na cienkie plasterki (tak jak na chipsy); będzie stanowiła warstwę makaronową. Cukinię obieramy ze skórki, kroimy na pół, a następnie wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż na ćwiartki, wybieramy…

WIĘCEJ >

Puree z białej rzodkwi

Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie Dodajemy masło…

WIĘCEJ >