fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d18b086-e11c-4288-be4a-7fcab8798449-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Przygotowanie

  • Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry
  • Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma)
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce
  • Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w paseczki
  • Imbir obieramy i siekamy drobno nożem
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy mięso, lekko solimy i pieprzymy
  • Obsmażamy po 2 min z każdej strony
  • Przekładamy mięso na jakiś talerz
  • Na tą samą patelnię wrzucamy wszystkie warzywa
  • Smażymy 3-4 min.
  • Zalewamy bulionem
  • Wyciskamy sok z jednej cytryny
  • Dodajemy imbir
  • Gotujemy 5 min
  • Miksujemy blenderem
  • Do sosu wkładamy mięso
  • Gotujemy minutę i możemy podawać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina karkówka (175 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Bulion mięsny (50 ml)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponką i cukinią

Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >