fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d18b086-e11c-4288-be4a-7fcab8798449-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Przygotowanie

  • Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry
  • Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma)
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce
  • Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w paseczki
  • Imbir obieramy i siekamy drobno nożem
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy mięso, lekko solimy i pieprzymy
  • Obsmażamy po 2 min z każdej strony
  • Przekładamy mięso na jakiś talerz
  • Na tą samą patelnię wrzucamy wszystkie warzywa
  • Smażymy 3-4 min.
  • Zalewamy bulionem
  • Wyciskamy sok z jednej cytryny
  • Dodajemy imbir
  • Gotujemy 5 min
  • Miksujemy blenderem
  • Do sosu wkładamy mięso
  • Gotujemy minutę i możemy podawać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina karkówka (150 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Bulion mięsny (50 ml)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet kokosowy z owocami

Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Rosół z sarny z żółtkiem

Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę przekrawamy na pół (razem z łupiną, obieramy i wyrzucamy tylko luźne i brudne liście cebuli)…

WIĘCEJ >