fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pomidory pieczone w szynce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c873b5ac9-3f61-4de4-b6cc-c29a708af80b

Pomidory pieczone w szynce

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy do 180 stopni
  • Każdego pomidora owijamy 2 plasterkami szynki i spinamy wykałaczką
  • Tak przygotowane pomidory, układamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 30 minut, a następnie podajemy na gorąco

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 małych pomidorów (400 g)
  • 8 plasterków szynki parmeńskiej (80 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Wykałaczki
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >