fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajka w szynce na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz13-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajka w szynce na sałacie

Przygotowanie

  • Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski
  • Sałatę rwiemy w palcach
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry
  • Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Sałatę, kapustę i warzywa układamy na talerzu
  • Jajka kroimy na 4 części
  • Kawałki jajka zawijamy w szynkę i układamy na sałatce
  • Polewamy sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje przyrządzenia smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Kapusta pekińska (100 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Szczypiorek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem morelowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Sałatka jesienna z granatem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy papier do pieczenia na blachę Wykładamy na blachę dynię, skrapiamy oliwą, dodajemy sól i pieprz Pieczemy około 40 minut, aż do miękkości Gotujemy komosę ryżową Do dużej miski dajemy komosę,…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >