fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajka w szynce na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz13-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajka w szynce na sałacie

Przygotowanie

  • Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski
  • Sałatę rwiemy w palcach
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry
  • Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Sałatę, kapustę i warzywa układamy na talerzu
  • Jajka kroimy na 4 części
  • Kawałki jajka zawijamy w szynkę i układamy na sałatce
  • Polewamy sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje przyrządzenia smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Kapusta pekińska (100 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Szczypiorek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka zapiekane w awokado

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy drobno, wkładamy do garnka, zalewamy 700 ml wody. Grzyby odcedzamy i kroimy drobno. Dodajemy do…

WIĘCEJ >

Chrupiące krakersy z parmezanu

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na blachę (robimy kilka równych kopców z parmezanu w równych odległościach i delikatnie „rozsmarowujemy”, tak żeby…

WIĘCEJ >