Jajka w szynce na sałacie
Jajka w szynce na sałacie
Przygotowanie
- Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski
- Sałatę rwiemy w palcach
- Pomidora kroimy w cząstki
- Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry
- Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
- Sałatę, kapustę i warzywa układamy na talerzu
- Jajka kroimy na 4 części
- Kawałki jajka zawijamy w szynkę i układamy na sałatce
- Polewamy sosem vinaigrette
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje przyrządzenia smacznych sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Kapusta pekińska (100 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Marchew (20 g)
- Szczypiorek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła
Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….
WIĘCEJ >Szybkie gofry
Masło rozpuszczamy w garnuszku. Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita. Pieczemy gofry…
WIĘCEJ >