Praliny kokosowe
Praliny kokosowe
Przygotowanie
- Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić.
- Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej dodając inny składnik, w zależności od smaku/ koloru jaki chcemy uzyskać (masę możemy próbować w formie rozpuszczonej tak, aby smak nam odpowiadał).
- Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i odstawiamy do lodówki aż masa będzie twarda.
- Wyjmujemy pralinki z foremek.
Autor
Lista składników
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa krem z kalafiora i kalarepy
Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę,…
WIĘCEJ >Sałatka Caprese
Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym
WIĘCEJ >Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…
WIĘCEJ >Grillowana kapusta chińska
Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem
WIĘCEJ >