fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpeciki w rosole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c669cc008-0acf-4b16-a732-26857a0012a7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pulpeciki w rosole

Przygotowanie

  • Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę.
  • Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki.
  • Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu .
  • Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji.

Uwagi

Mięso najlepiej samodzielnie jest zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mięsa mielonego np. wołowego
  • 400 ml bulionu mięsnego
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >

Siekany stek z sarny z sosem figowym

Mięso mielimy w maszynce (ewentualnie siekamy) Wyrabiamy ręką na jednolitą masę Formujemy kulkę, z której formujemy okrągłego steka Kładziemy go na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu (bez tłuszczu) Po chwili dodajemy tłuszcz na patelnię Smażymy…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…

WIĘCEJ >