Pulpeciki w rosole
Pulpeciki w rosole
Przygotowanie
- Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę.
- Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki.
- Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu .
- Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (400 ml)
- Wołowina mięso mielone (200 g)
- Natka pietruszki (świeża) (9 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dorsz z sosem kokosowo – figowym
Ryba: Czosnek pokroić w plasterki Rybę lekko posolić i popieprzyć Z papieru do pieczenia wykroić 2 kwadraty około 25 cm każdy Na środku każdego arkusza papieru położyć rybę Dodajemy połowę czosnku Skrapiamy sokiem z ¼ cytryny Dodajemy…
WIĘCEJ >Ryż w soczystym sosie
Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…
WIĘCEJ >Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem
Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…
WIĘCEJ >Sałatka z rukoli, pomidorów i cebuli
Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w pół plastry Cebulę obieramy i kroimy w krążki Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki wrzucamy do miski i polewamy tłuszczem
WIĘCEJ >