Pulpeciki w rosole
Pulpeciki w rosole
Przygotowanie
- Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę.
- Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki.
- Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu .
- Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji.
Uwagi
Mięso najlepiej samodzielnie jest zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Autor
Lista składników
- 200 g mięsa mielonego np. wołowego
- 400 ml bulionu mięsnego
- ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zapiekanka warzywna z indykiem
Uruchomić piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”. Zagotować wodę w dużym garnku. Ugotować kalafiora w małych różyczkach 20 minut. Odcedzić i zblendować z solą. W czasie gotowania cebulę umyć i pokroić w drobną kosteczkę,…
WIĘCEJ >Rosół z sarny z żółtkiem
Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę przekrawamy na pół (razem z łupiną, obieramy i wyrzucamy tylko luźne i brudne liście cebuli)…
WIĘCEJ >Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…
WIĘCEJ >Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym
Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni Podlewamy odrobiną wody Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą Pod…
WIĘCEJ >