Pulpeciki
Pulpeciki
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Mięso mielone ugniatamy dłońmi z przyprawami, następnie formujemy 5 małych kulek i układamy je w naczyniu żaroodpornym.
- Pulpeciki pieczemy około 30 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne smaczne pulpeciki.
Autor
Lista składników
- 140 g karkówki wieprzowe mielonej
- 2 łodygi koperku (20 g)
- ½ łyżeczki papryki wędzonej (2 g)
- 1 szczypta suszonego imbiru (1 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jaja z kiszoną kapustą
Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach Natkę pietruszki drobno siekamy Warzywa mieszany i podajemy z jajkami
WIĘCEJ >Tarta jaglano – gryczana z truskawkami, malinami i czereśniami
Ciasto: Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Ma być miękka Bierzemy formę do tarty (jak nie jest silikonowa, to najlepiej…
WIĘCEJ >Burger wieprzowy z warzywami
Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…
WIĘCEJ >Sorbet z mango
Obieramy mango, kroimy w kawałki Banana obieramy i kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem
WIĘCEJ >