fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pulpeciki w rosole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4ce95b81-7ed9-4dad-83f9-95ea6adf948d

Pulpeciki w rosole

Przygotowanie

  • Mięso solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę.
  • Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki.
  • Gotujemy je przez około 15 minut na małym ogniu.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Pulpeciki podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 2 szklanki bulionu domowego (500 ml)
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch…

WIĘCEJ >

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…

WIĘCEJ >

Babka bananowo – cytrynowa

Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko tą zewnętrzną) Cytrynę przekrawamy i wyciskamy z niej sok do jakiegoś naczynia Przygotowujemy formę do…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię…

WIĘCEJ >