fbpx
logo
Szukaj
open close

Ratatuj

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3c7eb9ed-8d79-4eac-bbd9-ecc079bb75af
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ratatuj

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry
  • Pomidory, cukinię, papryki i bakłażany kroimy w kostkę o podobnej wielkości
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Wrzucamy pozostałe warzywa i zagotowujemy, a następnie dodajemy przecier oraz przyprawy i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości wszystkich warzyw)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ratatuj.

Ratatuj możesz podawać z ryżem, kaszą lub makaronem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (500 g)
  • Papryka czerwona (500 g)
  • Pomidor (500 g)
  • Bakłażan (500 g)
  • Cebula (350 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (35 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w rozpuszczonym oleju kokosowym z rozmarynem i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do…

WIĘCEJ >

Sałatka cesarska z kurczakiem

Bułki kroimy w kostkę Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Rozgrzewamy opiekacz i podpiekamy w nim kostki bułki rzez ok. 2-3 minuty (na złotobrązowy kolor), a następnie przenosimy na talerz Każdy kawałek mięsa wkładamy…

WIĘCEJ >

Meksykańskie chili con carne

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, paprykę oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy mięso i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Strudel z jabłkami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się go Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Jabłka obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy owoce w kostkę, a następnie…

WIĘCEJ >