fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ratatuj

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-160
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ratatuj

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry
  • Pomidory, cukinię, papryki i bakłażany kroimy w kostkę o podobnej wielkości
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Wrzucamy pozostałe warzywa i zagotowujemy, a następnie dodajemy przecier oraz przyprawy i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości wszystkich warzyw)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ratatuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (500 g)
  • Papryka czerwona (500 g)
  • Pomidor (500 g)
  • Bakłażan (500 g)
  • Cebula (350 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (35 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancake – żabka

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami, orzechami i dżemem) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Kiwi obieramy…

WIĘCEJ >

Łosoś na kremowym szpinaku

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia przyprawiamy z każdej strony, kładziemy na papier i skrapiamy tłuszczem (oliwą) Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >