fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C
  • Rozmrożony szpinak wkładamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, jajko
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Rozkładamy papier do pieczenia
  • Na papierze rozkładamy plastry szynki
  • Na szynkę kładziemy masę szpinakową
  • Zawijamy w rulon
  • Wstawiamy do piekarnika na 30 min
  • Wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia
  • Rozwijamy z papieru i kroimy w plastry
  • Roladki układamy na sałacie z pokrojonym ogórkiem i pomidorem
  • Sałatę polewamy sosem vinaigrette i posypujemy krążkami cebuli

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na diecie AIP lub cierpisz na chorobę autoagresywną, nie dodawaj pomidorków koktajlowych.

Uwagi

To danie powinno być podawane na zimno, chociaż przed podaniem można je ogrzać. Łatwo się kroi, kiedy przez kilka godz. schłodzi się w lodówce. Przepisy na sosy vinaigrette znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szpinak (250 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Cykoria (20 g)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Sałata masłowa (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette kolendrowy

Koperek i kolendrę myjemy, otrząsamy z wody, kroimy nożem na mniejsze kawałki (blender będzie miał łatwiej) Pokrojoną zieleninę wkładamy do (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem (…)

WIĘCEJ >