fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C
  • Rozmrożony szpinak wkładamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, jajko
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Rozkładamy papier do pieczenia
  • Na papierze rozkładamy plastry szynki
  • Na szynkę kładziemy masę szpinakową
  • Zawijamy w rulon
  • Wstawiamy do piekarnika na 30 min
  • Wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia
  • Rozwijamy z papieru i kroimy w plastry
  • Roladki układamy na sałacie z pokrojonym ogórkiem i pomidorem
  • Sałatę polewamy sosem vinaigrette i posypujemy krążkami cebuli

Rady dietetyka

Jeśli jesteś na diecie AIP lub cierpisz na chorobę autoagresywną, nie dodawaj pomidorków koktajlowych.

Uwagi

To danie powinno być podawane na zimno, chociaż przed podaniem można je ogrzać. Łatwo się kroi, kiedy przez kilka godz. schłodzi się w lodówce. Przepisy na sosy vinaigrette znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szpinak (świeży) (250 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (160 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Cykoria (20 g)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Sałata masłowa (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…

WIĘCEJ >

Sernik z batatów

Bataty obieramy i gotujemy do miękkości we wrzątku. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ostudzone bataty wkładamy do blendera razem z mąką z migdałów ziemnych lub kokosową, pastą kokosową, olejem kokosowym, cynamonem i skórką z pomarańczy….

WIĘCEJ >

Koktajl mango

Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego

WIĘCEJ >