logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-2-5

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-2-5

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C
  • Rozmrożony szpinak wkładamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, jajko
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Rozkładamy papier do pieczenia
  • Na papierze rozkładamy plastry szynki
  • Na szynkę kładziemy masę szpinakową
  • Zawijamy w rulon
  • Wstawiamy do piekarnika na 30 min
  • Wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia
  • Rozwijamy z papieru i kroimy w plastry
  • Roladki układamy na sałacie z pokrojonym ogórkiem i pomidorem
  • Sałatę polewamy sosem vinaigrette i posypujemy krążkami cebuli

Uwagi

To dane powinno być podawane na zimno, chociaż przed podaniem można je ogrzać. Łatwo się kroi, kiedy kilka godzin schłodzi się w lodówce. Przepisy na sosy znajdziesz w przepisach powiązanych.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 250 g mrożonego szpinaku (może być również świeży)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 8 plastrów szynki wędzonej
  • 3 liście sałaty
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • ½ ogórka zielonego
  • 2 plastry czerwonej cebuli
  • 4 liście cykorii
  • 2 łyżki sosu vinaigrette

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Dyniowe musli

Zagotowujemy dynię z mlekiem kokosowym i daktylami. Kiedy potrawa się zagotuje, zmniejszamy ogień, dodajemy cynamon i trzymamy jeszcze chwilę na (…)

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane (…)

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl