logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-2-5

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C
  • Rozmrożony szpinak wkładamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, jajko
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Rozkładamy papier do pieczenia
  • Na papierze rozkładamy plastry szynki
  • Na szynkę kładziemy masę szpinakową
  • Zawijamy w rulon
  • Wstawiamy do piekarnika na 30 min
  • Wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia
  • Rozwijamy z papieru i kroimy w plastry
  • Roladki układamy na sałacie z pokrojonym ogórkiem i pomidorem
  • Sałatę polewamy sosem vinaigrette i posypujemy krążkami cebuli

Uwagi

To dane powinno być podawane na zimno, chociaż przed podaniem można je ogrzać. Łatwo się kroi, kiedy kilka godzin schłodzi się w lodówce. Przepisy na sosy znajdziesz w przepisach powiązanych.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 250 g mrożonego szpinaku (może być również świeży)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 8 plastrów szynki wędzonej
  • 3 liście sałaty
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • ½ ogórka zielonego
  • 2 plastry czerwonej cebuli
  • 4 liście cykorii
  • 2 łyżki sosu vinaigrette

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię (…)

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu (…)

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl