fbpx
logo
Szukaj
open close

Rosół z jajecznymi lanymi kluskami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c09ade77e-43e8-4139-868f-d195c548f59e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rosół z jajecznymi lanymi kluskami

Przygotowanie

  • Do misy wolnowaru wrzucamy mięso wraz z warzywami i przyprawami oprócz soli
  • Zalewamy misę ze składnikami wodą i ustawiamy na tryb low, na ok. 7h lub więcej (dobrze jest przygotować rosół dzień wcześniej)
  • Rano przelewamy do małego garnka dwie porcje rosołu, doprawiamy solą himalajską lub solą kłodawską i zagotowujemy
  • W osobnej miseczce mieszamy jajko z odrobiną soli i łyżeczką mąki jaglanej.
  • Do gotującego się wywaru wlewamy masę jajeczną i energicznie mieszamy do czasu powstania jajecznych kluseczek
  • Przelewamy do miseczek i podajemy z pokrojoną marchewką i kawałkami indyka ugotowanymi w rosole

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możemy skorzystać z gotowego przepisu na bulion mięsny, który gotujesz wcześniej i przechowujesz w słoikach (powiązany przepis).

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

Rosół

  • Woda (1500 ml)
  • Indyk skrzydło (580 g)
  • Cebula (210 g)
  • Marchew (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Por (140 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Chili (40 g)
  • Ziele angielskie mielone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Lane kluski

  • Jajo kurze (255 g)
  • Mąka jaglana (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >