fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół z makaronem Konjac

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c32d11381-2c36-41ee-8ef4-c707671eeff5

Rosół z makaronem Konjac

Przygotowanie

  • Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • Odcedzamy makaron na sicie
  • W garnku zagotowujemy rosół
  • Dorzucamy do rosołu makaron
  • Wyłączamy palnik i czekamy z minutę, żeby makaron był gorący 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego oraz ziarna ziela angielskiego przy gotowaniu bazy bulionowej.

1 porcja rosołu to około 250-300 ml.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny znajdziesz w przepisach powiązanych. Do rosołu można dodać marchewkę i inne ulubione warzywa.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 ml bulionu mięsnego
  • 50 g makaronu Konjac

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babeczki bakaliowe

Bakalie namaczamy gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę. Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy….

WIĘCEJ >

Pieczona włoszczyzna

Warzywa obrać i pokroić na kawałki (ważne, aby kawałki były mniej więcej tej samej wielkości/grubości – wtedy upieką się równomiernie.) Warzywa włożyć do dużego, płaskiego naczynia do zapiekania. Dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz…

WIĘCEJ >

Grillowana kapusta chińska

Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >

Migdałowe pączusie

Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy). Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

WIĘCEJ >