fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół z makaronem Konjac

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c32d11381-2c36-41ee-8ef4-c707671eeff5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rosół z makaronem Konjac

Przygotowanie

  • Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • Odcedzamy makaron na sicie
  • W garnku zagotowujemy rosół
  • Dorzucamy do rosołu makaron
  • Wyłączamy palnik i czekamy z minutę, żeby makaron był gorący 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego oraz ziarna ziela angielskiego przy gotowaniu bazy bulionowej.

1 porcja rosołu to około 250-300 ml.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny znajdziesz w przepisach powiązanych. Do rosołu można dodać marchewkę i inne ulubione warzywa.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 ml bulionu mięsnego
  • 50 g makaronu Konjac

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Koktajl jarmużowo-figowy

Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Omlet po japońsku

Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…

WIĘCEJ >