Rosół z makaronem Konjac
Rosół z makaronem Konjac
Przygotowanie
- Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- Odcedzamy makaron na sicie
- W garnku zagotowujemy rosół
- Dorzucamy do rosołu makaron
- Wyłączamy palnik i czekamy z minutę, żeby makaron był gorący
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego oraz ziarna ziela angielskiego przy gotowaniu bazy bulionowej.
1 porcja rosołu to około 250-300 ml.
Uwagi
Przepis na bulion mięsny znajdziesz w przepisach powiązanych. Do rosołu można dodać marchewkę i inne ulubione warzywa.
Autor
Lista składników
- 200 ml bulionu mięsnego
- 50 g makaronu Konjac
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni
Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy
WIĘCEJ >Naleśniki gryczane z pieczarkami
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…
WIĘCEJ >Koktajl jarmużowo-figowy
Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Omlet po japońsku
Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…
WIĘCEJ >