Rosół z makaronem Konjac
Rosół z makaronem Konjac
Przygotowanie
- Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- Odcedzamy makaron na sicie
- W garnku zagotowujemy rosół
- Dorzucamy do rosołu makaron
- Wyłączamy palnik i czekamy z minutę, żeby makaron był gorący
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego oraz ziarna ziela angielskiego przy gotowaniu bazy bulionowej. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Przepis na bulion znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (200 ml)
- Makaron Konjac (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka owocowa – dowolne owoce
Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce
WIĘCEJ >Kalarepa faszerowana sarną
Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…
WIĘCEJ >Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni
Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni
WIĘCEJ >Ryż z suszonymi pomidorami
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem. Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni oliwę. Na oliwie podsmażamy przyprawy i pokrojone w cząstki namoczone pomidory. Dodajemy ryż i podlewamy…
WIĘCEJ >