logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół z makaronem Konjac

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-3

Rosół z makaronem Konjac

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-3

Przygotowanie

  • Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
  • Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
  • Odcedzamy makaron na sicie
  • W garnku zagotowujemy rosół
  • Dorzucamy do rosołu makaron
  • Wyłączamy palnik i czekamy z minutę, żeby makaron był gorący 

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu, ani ziarna ziela angielskiego przy gotowaniu bazy bulionowej.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny znajdziesz w przepisach powiązanych.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 ml rosołu – bulionu mięsnego
  • 50 g makaronu Konjac

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Kasza gryczana z pieczarkami i cukinią

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalarepy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy (…)

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza (…)

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl