Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado
Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado
Przygotowanie
- Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
- Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
- Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
- Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
- Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie
- Umytą sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
- Awokado kroimy wzdłuż na pół i połówkę bez pestki obieramy i kroimy w paseczki
- Paprykę kroimy w paseczki
- Melon obieramy ze skórki i kroimy w paseczki
- Gruszkę kroimy w plasterki
- Pomidorki przekrawamy na połówki
- Wszystkie pokrojone składniki kładziemy na sałacie
- Kaczkę kroimy w plastry i kładziemy na wierzchu sałatki
- Polewamy sosem
- Dekorujemy physalisem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pomidorów, papryki czerwonej, pieprzu czarnego, miechunki oraz musztardy z sosu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Melon miodowy (180 g)
- Kaczka pierś (140 g)
- Sałata rzymska (135 g)
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Papryka czerwona (80 g)
- Awokado (70 g)
- Gruszka (65 g)
- Sos vinaigrette miodowy (60 ml)
- Cebula czerwona (50 g)
- Miechunka (świeża) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Gruszka w surowym boczku na pieczonym batacie
Włączamy piekarnik na 180 stopni Bataty myjemy, kładziemy na blaszce i wstawiamy na 30-40 min do piekarnika Patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy, czy są miękkie Wyjmujemy z piekarnika żeby ostygły Gruszkę kroimy na pół Wycinamy gniazdo…
WIĘCEJ >Koktajl jabłkowo-imbirowy z wodą kokosową
Jabłko oraz imbir obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera Dolewamy wodę kokosową i całość dokładnie blendujemy
WIĘCEJ >Bigos ze świeżej i kiszonej kapusty
Białą kapustę drobno kroimy za pomocą noża lub obieraczki do warzyw Poszatkowaną białą kapustę, wrzucamy do dużego garnka z pokrywką, zalewamy dwiema szklankami gorącej wody i stawiamy na kuchence Kapustę kiszoną przepłukujemy bieżącą wodą, odciskamy nadmiar soku i…
WIĘCEJ >Ciastka z tapioką
Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…
WIĘCEJ >