fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d8605ea-e3a9-4041-8c2a-1da30ef6dcf9-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Przygotowanie

  • Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
  • Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
  • Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
  • Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
  • Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie
  • Umytą sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Awokado kroimy wzdłuż na pół i połówkę bez pestki obieramy i kroimy w paseczki
  • Paprykę kroimy w paseczki
  • Melon obieramy ze skórki i kroimy w paseczki
  • Gruszkę kroimy w plasterki
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Wszystkie pokrojone składniki kładziemy na sałacie
  • Kaczkę kroimy w plastry i kładziemy na wierzchu sałatki
  • Polewamy sosem
  • Dekorujemy physalisem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pomidorów, papryki czerwonej, pieprzu czarnego, miechunki oraz musztardy z sosu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Melon miodowy (180 g)
  • Kaczka pierś (140 g)
  • Sałata rzymska (135 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Sos vinaigrette miodowy (60 ml)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Miechunka (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa

Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone grzyby (wodę zostawiamy, możemy ją sobie użyć do jakiejś zupy, czy sosu) Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Kapusta duszona ze słoniną

Słoninę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kapustę kroimy (łatwiej się miesza w garnku) W garnku rozpuszczamy smalec Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy kapustę i słoninę Dorzucamy liście laurowe i ziele…

WIĘCEJ >