fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d8605ea-e3a9-4041-8c2a-1da30ef6dcf9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Przygotowanie

  • Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
  • Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
  • Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
  • Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
  • Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie
  • Umytą sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Awokado kroimy wzdłuż na pół i połówkę bez pestki obieramy i kroimy w paseczki
  • Paprykę kroimy w paseczki
  • Melon obieramy ze skórki i kroimy w paseczki
  • Gruszkę kroimy w plasterki
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Wszystkie pokrojone składniki kładziemy na sałacie
  • Kaczkę kroimy w plastry i kładziemy na wierzchu sałatki
  • Polewamy sosem
  • Dekorujemy physalisem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pomidorów, papryki czerwonej, pieprzu czarnego, miechunki oraz musztardy z sosu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Melon miodowy (180 g)
  • Kaczka pierś (140 g)
  • Sałata rzymska (135 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Sos vinaigrette miodowy (60 ml)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Miechunka (physalis) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z cielęciny

Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kaczki z szparagami

Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w…

WIĘCEJ >

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu Wszystko posypujemy wiórkami i chią

WIĘCEJ >

Owoce jagodowe

Owoce umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >