Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado
Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado
Przygotowanie
- Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
- Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
- Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
- Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
- Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie
- Umytą sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
- Awokado kroimy wzdłuż na pół i połówkę bez pestki obieramy i kroimy w paseczki
- Paprykę kroimy w paseczki
- Melon obieramy ze skórki i kroimy w paseczki
- Gruszkę kroimy w plasterki
- Pomidorki przekrawamy na połówki
- Wszystkie pokrojone składniki kładziemy na sałacie
- Kaczkę kroimy w plastry i kładziemy na wierzchu sałatki
- Polewamy sosem
- Dekorujemy physalisem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pomidorów, papryki czerwonej, pieprzu czarnego, miechunki oraz musztardy z sosu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Melon miodowy (180 g)
- Kaczka pierś (140 g)
- Sałata rzymska (135 g)
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Papryka czerwona (80 g)
- Awokado (70 g)
- Gruszka (65 g)
- Sos vinaigrette miodowy (60 ml)
- Cebula czerwona (50 g)
- Miechunka (physalis) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem
Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką
Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę
WIĘCEJ >Wolnowarzone żeberka
Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc. Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje. Przy podaniu, posypujemy mięso…
WIĘCEJ >