fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d8605ea-e3a9-4041-8c2a-1da30ef6dcf9-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Przygotowanie

  • Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
  • Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
  • Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
  • Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
  • Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie
  • Umytą sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Awokado kroimy wzdłuż na pół i połówkę bez pestki obieramy i kroimy w paseczki
  • Paprykę kroimy w paseczki
  • Melon obieramy ze skórki i kroimy w paseczki
  • Gruszkę kroimy w plasterki
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Wszystkie pokrojone składniki kładziemy na sałacie
  • Kaczkę kroimy w plastry i kładziemy na wierzchu sałatki
  • Polewamy sosem
  • Dekorujemy physalisem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pomidorów, papryki czerwonej, pieprzu czarnego, miechunki oraz musztardy z sosu. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Melon miodowy (180 g)
  • Kaczka pierś (140 g)
  • Sałata rzymska (135 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Sos vinaigrette miodowy (60 ml)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Miechunka (physalis) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę

WIĘCEJ >

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc. Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje. Przy podaniu, posypujemy mięso…

WIĘCEJ >