fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z pieczoną kaczką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca40e290e-3c30-4c6c-a0be-d08bc5fdad01

Sałatka z pieczoną kaczką

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę.
  • Kaczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez kolejne 10 minut.
  • Pomidora kroimy i dodajemy do miski wraz z rukolą. Polewamy octem jabłkowym.
  • Gdy kaczka się upiecze, odstawiamy ją na 10 minut, następnie kroimy w plasterki.
  • Kawałki kaczki układamy na sałatce i posypujemy posiekanymi pistacjami.

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu uwzględnij w swoim planie żywienia z nietolerancjami.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przyrządzenie kaczki z dodatkami.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pierś z kaczki bez skóry (200 g)
  • 1 garść pistacji (15 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka zapiekane w awokado

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Tofu z chilli i orzeszkami

Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i odstawiamy do „przegryzienia”. Tofu kroimy na plastry grubości ok. pół centymetra, doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące każdy plaster i smażymy z każdej strony na złoty…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >