fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z pieczoną kaczką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca40e290e-3c30-4c6c-a0be-d08bc5fdad01
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z pieczoną kaczką

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę.
  • Kaczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez kolejne 10 minut.
  • Pomidora kroimy i dodajemy do miski wraz z rukolą. Polewamy octem jabłkowym.
  • Gdy kaczka się upiecze, odstawiamy ją na 10 minut, następnie kroimy w plasterki.
  • Kawałki kaczki układamy na sałatce i posypujemy posiekanymi pistacjami.

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu uwzględnij w swoim planie żywienia z nietolerancjami.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przyrządzenie kaczki z dodatkami.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pierś z kaczki bez skóry (200 g)
  • 1 garść pistacji (15 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc. Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje. Przy podaniu, posypujemy mięso…

WIĘCEJ >

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus…

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z cukinią

Karkówkę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru podlewając odrobiną wody. Ustawiamy na tryb Low (1) ok. 6 h Po upływie czasu wolnowarzenia, kroimy cukinię wzdłuż w cienkie płaty. Każdy płat smarujemy cienką warstwą masła…

WIĘCEJ >