fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kaczki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe128360-ea34-46b7-8f0d-b6e9652edede-1

Pierś z kaczki

Przygotowanie

  • Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano
  • Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach
  • Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami jarmużu
  • Całość polewamy tłuszczem i doprawiamy szczyptą soli

Rady dietetyka

Osoby, które nie stosują aktualnie protokołu autoimmunologicznego (AIP) mogą dodać przyprawy takie jak: pieprz czy papryka (słodka, ostra, wędzona) oraz ziemniaki lub ryż (niewskazane w diecie ketogenicznej).

Uwagi

Zamiast gotowania na parze lub pieczenia, można piersi obsmażyć na patelni.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dania z kaczką – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 piersi z kaczki ze skórą (370 g)
  • Przyprawy: suszone oregano, sól himalajska
  • ½ awokado (40 g)
  • 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 1 garść kiełków jarmużu (15 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z awokado (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z pomidorkami i rozmarynem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >