fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kaczki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe128360-ea34-46b7-8f0d-b6e9652edede-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pierś z kaczki

Przygotowanie

  • Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano
  • Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach
  • Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami jarmużu
  • Całość polewamy tłuszczem i doprawiamy szczyptą soli

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z kaczką.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kaczka pierś (370 g)
  • Awokado (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Sok z cytryny (20 g)
  • Kiełki jarmużu (15 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Oregano suszone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Duszony indyk

Do dużego owalnego naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, dodajemy sól, ziarenka pieprzu, pieprz mielony i zioła. Wszystko mieszamy i wkładamy indyka. Części mięsa, które nie są zanurzone w wodzie smarujemy smalcem z gęsi lub innym tłuszczem….

WIĘCEJ >