fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kaczki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe128360-ea34-46b7-8f0d-b6e9652edede-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kaczki

Przygotowanie

  • Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano
  • Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach
  • Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami jarmużu
  • Całość polewamy tłuszczem i doprawiamy szczyptą soli

Rady dietetyka

Osoby, które nie stosują aktualnie protokołu autoimmunologicznego (AIP) mogą dodać przyprawy takie jak: pieprz czy papryka (słodka, ostra, wędzona) oraz ziemniaki lub ryż (niewskazane w diecie ketogenicznej).

Uwagi

Zamiast gotowania na parze lub pieczenia, można piersi obsmażyć na patelni.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dania z kaczką – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 piersi z kaczki ze skórą (370 g)
  • Przyprawy: suszone oregano, sól himalajska
  • ½ awokado (40 g)
  • 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 1 garść kiełków jarmużu (15 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z awokado (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z pomidorkami i rozmarynem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Dyniowe kulki mocy

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię spożywczą. Mięso musi być cienko zbite. Polewamy wszystkie kawałki 2 łyżkami aminokwasów kokosowych i rozsmarowujemy…

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >