fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana pierś z kaczki z szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce233b5e2-4846-4728-a7df-867b01472a92

Grillowana pierś z kaczki z szparagami

Przygotowanie

  • Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min
  • Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
  • Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
  • Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
  • Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
  • Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.

Uwagi

Możesz przyrządzić pierś z kaczki z różnymi, smacznymi dodatkami (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pierś kaczki (185 g)
  • ½ pęczka szparagów (190 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłko

Jabłko umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >

Siekany stek z sarny z sosem figowym

Mięso mielimy w maszynce (ewentualnie siekamy) Wyrabiamy ręką na jednolitą masę Formujemy kulkę, z której formujemy okrągłego steka Kładziemy go na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu (bez tłuszczu) Po chwili dodajemy tłuszcz na patelnię Smażymy…

WIĘCEJ >