Grillowana pierś z kaczki z szparagami
Grillowana pierś z kaczki z szparagami
Przygotowanie
- Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min
- Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
- Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
- Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
- Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
- Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.
Uwagi
Możesz przyrządzić pierś z kaczki z różnymi, smacznymi dodatkami (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- 1 pierś kaczki (185 g)
- ½ pęczka szparagów (190 g)
- 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Frittata warzywna
Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Kalafior i brokuł podzielić na różyczki Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić Gotować 8…
WIĘCEJ >Truskawki przekładane czekoladowym musem
Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…
WIĘCEJ >Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym
Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…
WIĘCEJ >Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami
Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…
WIĘCEJ >