fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka Cezar

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c267d00b1-4e36-49b1-bcb7-2a359d55bf4c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka Cezar

Przygotowanie

  • Dopraw kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie usmaż na patelni grillowej
  • Wymieszaj majonez z olejami, dodaj świeżo wyciśnięty czosnek oraz posiekaną bazylię
  • Sałatę lodową wymieszaj z sosem i z pozostałymi składnikami
  • Podaj na talerzu z pomidorkami koktajlowymi, dodaj kurczaka, posyp tartym parmezanem i pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Sałata lodowa (75 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Majonez (20 g)
  • Ser parmezan (15 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Pestki dyni łuskane (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sok z cytryny (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy i dusimy przez ok. 5 minut Wybijamy jaja i smażymy do momentu…

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…

WIĘCEJ >

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem. 

WIĘCEJ >