fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka Cezar

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c267d00b1-4e36-49b1-bcb7-2a359d55bf4c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka Cezar

Przygotowanie

  • Dopraw kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie usmaż na patelni grillowej
  • Wymieszaj majonez z olejami, dodaj świeżo wyciśnięty czosnek oraz posiekaną bazylię
  • Sałatę lodową wymieszaj z sosem i z pozostałymi składnikami
  • Podaj na talerzu z pomidorkami koktajlowymi, dodaj kurczaka, posyp tartym parmezanem i pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Sałata lodowa (75 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Majonez (20 g)
  • Ser parmezan (15 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Pestki dyni łuskane (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sok z cytryny (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Grillowane Halloumi

Ser Halloumi wyjmujemy z opakowania i grillujemy na patelni aż do momentu zarumienienia Z pozostałych składników robimy sałatkę i podajemy razem z serem

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >