Sałatka grecka
Sałatka grecka
Przygotowanie
- Myjemy ogórka i pomidory
- Ogórka obieramy ze skórki
- Kroimy warzywa i kruszymy fetę
- Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (świeży) (510 g)
- Ogórek długi (180 g)
- Ser feta (150 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Oregano suszone (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Papryka faszerowana sarną
Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…
WIĘCEJ >Szparagi z makrelą wędzoną
Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodze przez ok. 7-8 minut Następnie szparagi odcedzamy i kroimy na 3-4 części Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w krążki Rybę rozdrabiamy…
WIĘCEJ >Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)
Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…
WIĘCEJ >Fondue czekoladowe z owocami
Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać! Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub…
WIĘCEJ >