fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z serem pleśniowym lazur

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb317c55-c0c9-4549-ad9e-c632e70eba98
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z serem pleśniowym lazur

Przygotowanie

  • Sałatę targamy na kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i pomidora
  • Dodajemy pokrojony ser lazur, polewamy oliwą i octem
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne potrawy z serem pleśniowym.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 125 g sera pleśniowego lazur
  • 50 g dowolnej sałaty, np. lodowej
  • ½ pomidora (85 g)
  • 5 rzodkiewek (75 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżka octu jabłkowego naturalnej fermentacji (6 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z wędzonym boczkiem

Jajka rozbić, wymieszać z wodą. Ubić trzepaczką. Dodać sól i pieprz. Na patelni rozgrzać smalec gęsi. Zmniejszyć ogień do minimum. Wlać masę jajeczną. Gdy wierzch będzie już ścięty, a spód dobrze wysmażony, przewróć ostrożnie omlet…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >