fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z serem pleśniowym lazur

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb317c55-c0c9-4549-ad9e-c632e70eba98

Sałatka z serem pleśniowym lazur

Przygotowanie

  • Sałatę targamy na kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i pomidora
  • Dodajemy pokrojony ser lazur, polewamy oliwą i octem
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne potrawy z serem pleśniowym.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 125 g sera pleśniowego lazur
  • 50 g dowolnej sałaty, np. lodowej
  • ½ pomidora (85 g)
  • 5 rzodkiewek (75 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżka octu jabłkowego naturalnej fermentacji (6 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babka bananowo – cytrynowa

Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko tą zewnętrzną) Cytrynę przekrawamy i wyciskamy z niej sok do jakiegoś naczynia Przygotowujemy formę do…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem

Indyka mieszamy z koncentratem pomidorowym, oregano i solą. Grillujemy bez tłuszczu ok. 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Sałatę mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką i obranym na ‘makaron warzywny’ ogórkiem (można również pokroić w zwykłe…

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >