fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka Caprese

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfd25bd70-d3d3-46d1-9f26-c1886aa4b793

Sałatka Caprese

Przygotowanie

  • Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry
  • Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii
  • Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT
  • Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej codziennej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zainspiruj się naszą propozycją sałatki Caprese z sosem z granatów – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 kulka sera mozzarella (125 g)
  • 1 garść świeżej bazylii (24 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • 1 garść orzechów włoskich (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieniec z makreli z granatem

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki Posypujemy granatem Polewamy sosem po sałacie 

WIĘCEJ >

Frittata warzywna

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Kalafior i brokuł podzielić na różyczki Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić Gotować 8…

WIĘCEJ >

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >