Sałatka Caprese
Sałatka Caprese
Przygotowanie
- Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry
- Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii
- Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT
- Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (świeży) (170 g)
- Ser mozzarella (125 g)
- Orzech włoski (20 g)
- Olej MCT (15 ml)
- Oliwki czarne (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Bazylia (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet wieprzowy z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >Babka bananowo – cytrynowa
Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko tą zewnętrzną) Cytrynę przekrawamy i wyciskamy z niej sok do jakiegoś naczynia Przygotowujemy formę do…
WIĘCEJ >Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois
Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…
WIĘCEJ >Kapuśniak myśliwski
Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…
WIĘCEJ >