logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz17-2-2

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz17-2-2

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół
  • Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza
  • Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody
  • Lekko solimy i gotujemy 25 minut
  • W drugim garnku szykujemy lekko osoloną wodę
  • Na wrzątek wrzucamy oczyszczoną brukselkę i gotujemy 10 minut
  • Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki i dokładamy do garnka z brukselką
  • Gotujemy 8 minut
  • Warzywa przekładamy do garnka z zimną wodą na 5 minut, następnie przekładamy na sito
  • Marchew, pietruszkę i dorsza wyjmujemy z wrzątku, przekładamy na talerz do wystudzenia
  • Dorsza w palcach rozdrabniamy na małe kawałki, wyjmując wszystkie ości
  • Wszystkie ugotowane warzywa kroimy w kostkę, oprócz brukselki, ją kroimy na 4 części (jeśli jest duża, to na 6 części)
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, dodajemy musztardę, oliwę, sól, pieprz
  • Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem
  • Dodajemy ugotowaną rybę
  • Nakładamy sałatkę na talerz i wokoło układamy sałaty i przekrojone pomidorki

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 filet z dorsza
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 garść brukselki
  • ¼ kalafiora
  • ¼ brokuł
  • 1 garść rukoli
  • 1 garść roszpunki
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • ¼ limonki
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy

Potrzebny sprzęt

Garnek, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Cukinię pokroić na makaronowe paski za pomocą obieraczki julienne (Warzywo położyć na desce i jedną ręką przytrzymał jego koniec, a (…)

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 (…)

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl