fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz17-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół
  • Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza
  • Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody
  • Lekko solimy i gotujemy 25 minut
  • W drugim garnku szykujemy lekko osoloną wodę
  • Na wrzątek wrzucamy oczyszczoną brukselkę i gotujemy 10 minut
  • Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki i dokładamy do garnka z brukselką
  • Gotujemy 8 minut
  • Warzywa przekładamy do garnka z zimną wodą na 5 minut, następnie przekładamy na sito
  • Marchew, pietruszkę i dorsza wyjmujemy z wrzątku, przekładamy na talerz do wystudzenia
  • Dorsza w palcach rozdrabniamy na małe kawałki, wyjmując wszystkie ości
  • Wszystkie ugotowane warzywa kroimy w kostkę, oprócz brukselki, ją kroimy na 4 części (jeśli jest duża, to na 6 części)
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, dodajemy musztardę, oliwę, sól, pieprz
  • Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem
  • Dodajemy ugotowaną rybę
  • Nakładamy sałatkę na talerz i wokoło układamy sałaty i przekrojone pomidorki

Rady dietetyka

Będąc na diecie ketogenicznej należy sięgać po ryby najlepszej jakości (najlepiej ekologiczne i dziko żyjące).

Pamiętaj, aby każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

Do tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Brokuł (100 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
  • Brukselka (85 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Limonka (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka jarzynowa z wędzonym sumem

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w (…)

WIĘCEJ >