fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z camembertem i z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf94c691-9b74-43ff-b7a4-7bf7196d6abe
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z camembertem i z orzechami

Przygotowanie

  • Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami
  • Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami
  • Doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji. Jeśli lubisz i nie masz uczulenia, możesz dołożyć np. truskawki.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sałatki z camembertem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 75 g sera camembert
  • 1 liść salaty rzymskiej (35 g)
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • 1 garść orzechów włoskich (30 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Tarta drobiowa

Ciasto kruche: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >