fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z camembertem i z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf94c691-9b74-43ff-b7a4-7bf7196d6abe

Sałatka z camembertem i z orzechami

Przygotowanie

  • Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami
  • Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami
  • Doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji. Jeśli lubisz i nie masz uczulenia, możesz dołożyć np. truskawki.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sałatki z camembertem.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 75 g sera camembert
  • 1 liść salaty rzymskiej (35 g)
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • 1 garść orzechów włoskich (30 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta jajeczna

Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dolewamy mleko…

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…

WIĘCEJ >

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >