fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z grillowanym camembertem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceef6e60f-e25f-4aa9-ac86-c89845a5fb7a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z grillowanym camembertem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy oliwą oraz posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy ser

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Awokado (140 g)
  • Ser camembert (100 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do…

WIĘCEJ >

Jaja na miękko

Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i wkładamy na chwilę do zimnej wody.

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru wody i przekładamy do małego naczynia żaroodpornego. Do gorącej kaszy dodajemy masło i pokrojonego kostkę…

WIĘCEJ >