fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfee60455-3264-48fb-bec7-13b8cd47a9b4-2

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Przygotowanie

  • Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu
  • Dodać rukolę
  • Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach
  • Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu
  • Gruszkę pokroić w plasterki
  • Winogrono poprzekrawać na połówki
  • Rozgrzać grilla lub patelnię grillową – grillować ser po 4-5 minut z każdej strony
  • Ser położyć na sałatach
  • Polać sosem
  • Posypać z góry orzeszkami nerkowca

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swoich nietolerancji oraz aktualnie stosowanej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj polecany przez nas przepis na podobną sałatkę z camembertem – przepis w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 camembert (120 g)
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • ½ pudełka rukoli (50 g)
  • 1-2 liście radicchio (70 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • ½ gruszki (65 g)
  • 2 łyżki nerkowców (30 g)
  • 8 kulek winogrona (ok. 70 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >