fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfee60455-3264-48fb-bec7-13b8cd47a9b4-2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Przygotowanie

  • Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu
  • Dodać rukolę
  • Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach
  • Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu
  • Gruszkę pokroić w plasterki
  • Winogrono poprzekrawać na połówki
  • Rozgrzać grilla lub patelnię grillową – grillować ser po 4-5 minut z każdej strony
  • Ser położyć na sałatach
  • Polać sosem
  • Posypać z góry orzeszkami nerkowca

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ser camembert (120 g)
  • Winogrono białe (70 g)
  • Sałata radicchio (70 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Rukola (50 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Orzech nerkowca (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Jabłko kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i ogonek Kroimy jabłko w kostkę i dorzucamy do cebuli…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia nadziewana suszonymi pomidorami

Cukinię kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię Kładziemy cukinię i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Następnie cukinię przyprawiamy, kładziemy suszone pomidory oraz posypujemy serem i zawijamy

WIĘCEJ >