fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfee60455-3264-48fb-bec7-13b8cd47a9b4-2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Przygotowanie

  • Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu
  • Dodać rukolę
  • Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach
  • Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu
  • Gruszkę pokroić w plasterki
  • Winogrono poprzekrawać na połówki
  • Rozgrzać grilla lub patelnię grillową – grillować ser po 4-5 minut z każdej strony
  • Ser położyć na sałatach
  • Polać sosem
  • Posypać z góry orzeszkami nerkowca

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swoich nietolerancji oraz aktualnie stosowanej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj polecany przez nas przepis na podobną sałatkę z camembertem – przepis w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 camembert (120 g)
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • ½ pudełka rukoli (50 g)
  • 1-2 liście radicchio (70 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • ½ gruszki (65 g)
  • 2 łyżki nerkowców (30 g)
  • 8 kulek winogrona (ok. 70 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Pomidory moczymy przynajmniej 30 minut w wodzie Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Pieczone owoce z kruszonką

Ciasto: Obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki Umieścić wszystkie owoce w misce, dodać miód, mąkę kokosową i cynamon Wymieszać składniki Nasmarować naczynie żaroodporne olejem kokosowym Umieścić owoce w naczyniu, a następnie posypać…

WIĘCEJ >