fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfee60455-3264-48fb-bec7-13b8cd47a9b4-2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Przygotowanie

  • Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu
  • Dodać rukolę
  • Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach
  • Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu
  • Gruszkę pokroić w plasterki
  • Winogrono poprzekrawać na połówki
  • Rozgrzać grilla lub patelnię grillową – grillować ser po 4-5 minut z każdej strony
  • Ser położyć na sałatach
  • Polać sosem
  • Posypać z góry orzeszkami nerkowca

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ser camembert (120 g)
  • Winogrono białe (70 g)
  • Sałata radicchio (70 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Rukola (50 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Orzech nerkowca (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z gotowanym łososiem

Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >